Selecteer een pagina

Heeft uw kind ook last van jeukende bultjes of een geïrriteerde huid door de eikenprocessierups? Hieronder leg ik u uit hoe het mij is gelukt om binnen één dag van de jeukende bultjes af te komen.

Er is bijna geen ontkomen meer aan; de overlast die de eiken processierups veroorzaakt. Door in aanraking te komen met de haartjes van dit beestje kunnen er veel klachten ontstaan zoals een jeukende en geïrriteerde huid.

Helaas ontkwam mijn zoontje van 3 ook niet aan de haartjes van deze vervelende rups. Het was echt zielig om te zien hoe hij onder de rode bultjes zat. Zelf heb ik het geluk dat ik als huidtherapeut over producten beschik die de jeuk, bultjes of geïrriteerde huid kunnen verminderen. Daarom wil ik graag deze ervaring en behandeling die ik heb toegepast met jullie delen.

Als eerste heb ik de haartjes met een kledingroller proberen te verwijderen. Vervolgens heb ik mijn zoon frequent ingesmeerd met het product Aloe Vera Gelly gedurende de hele dag en nacht. Als nabehandeling heb ik de huid ingesmeerd met La roche posay lipcar ap+ en de La roche posay cicplast balsem B5 voor herstel in de zon.

Voor
Na

Resultaat: De bultjes waren na 1 dag verwijderd en mijn kind kon weer vrolijk spelen zonder jeuk.