Huidtherapie

Huidtherapie is een algemene term voor vele soorten huidbehandelingen. De huidtherapie behandelingen worden uitgevoerd door een paramedisch specialist, ook wel huidtherapeut genoemd. Normaliter kom je in aanraking met een huidtherapeut wanneer je huidproblemen of een huidziekte hebt. Maar ook voor de gezonde huid zijn er diverse huidtherapieën mogelijk. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en daarom is het erg belangrijk om hier zuinig mee om te gaan. Met ruim 8 jaar ervaring hebben we de kennis en expertise in huis om tot een goed behandelplan te komen voor uw huidprobleem. Wij helpen en adviseren u graag. Hieronder vindt u een overzicht van onze vaste huidtherapie behandelingen. Uiteraard is het ook mogelijk om een huidanalyse uit te laten voeren zodat we tijdens de intake een op maat gemaakt behandelplan kunnen opstellen.

Huidtherapie behandelingen

Care4you is specialist in het uitvoeren van diverse huidtherapie behandelingen. Voordat wij de behandelingen starten hebben we eerst een gratis intake gesprek met de patiënt. Op basis van dit gesprek wordt er gekeken welke huidtherapie behandeling het beste past bij uw huidaandoening. Hieronder een korte impressie van onze vaste huidtherapie behandelingen.

Acne Behandeling

Micro Needling

Litteken Behandeling

Fruitzuurpeeling

Camouflage therapie

Elektrocoagulatie

Oedeem therapie

 

LEDlicht Therapie

 

 

 

Huidtherapie vergoeding & verwijzing!

Huidtherapeuten werken samen met huisartsen en andere medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. De huidtherapeut houdt indien nodig de arts op de hoogte van de aard en voortgang van de behandeling. Veelal komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dit is echter afhankelijk van de zorgverzekering, indicatie en behandeling.

Sinds 2011 is directe toegang voor de patiënt tot de huidtherapeut mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is. Wanneer een patiënt zich zonder verwijzing wendt tot de huidtherapeut, zal de algemene anamnese uitgebreid moeten worden met een screeningsonderzoek betreffende huidaandoeningen. Indien nodig, zal de patiënt verwezen worden naar de huisarts.

huidtherapie keurmerk
huidtherapie keurmerk

Huidtherapie keurmerken

Om optimale kwaliteit te kunnen leveren is Care4You aangesloten bij de de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Dit is een beroepsvereniging welke de belangen behartigt van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Het beroep huidtherapie valt onder de Wet beroepen individuele gezondheidszorg. Deze wet geeft o.a. titelbescherming en houdt een kwaliteitsregister bij.

Afspraak maken? Gratis intake met onze Huidtherapeut!

Heeft u vragen op het gebied van huidklachten, huidproblemen, huidziektes of wilt u graag deskundig advies over hoe u uw huid zo gezond mogelijk kunt houden? Vul vrijblijvend het contactformulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wilt u liever telefonisch in contact met mij komen dan is dat uiteraard ook mogelijk! Bel hiervoor het nummer 053 – 4367081 | 06 20 13 56 96
Debby Lorkeers

Huidtherapeut, Care4you

Pin It on Pinterest

Share This