Selecteer een pagina

Elektrocoagulatie

Care4you voor het professioneel weg laten halen van goedaardige oneffenheden op de huid

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggebrand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fibromen ook wel steelwratjes genoemd in het gelaat, de hals of onder de oksels. Wij maken gebruik van een klein, heet naaldje om het plekje te laten ‘verdampen’. Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

Met welk apparaat werken wij bij een elektrocoagualtie behandeling?

Wij werken met de Teleway en Zapper. Voor de vasculaire aandoeningen zullen we de kleine naaldjes gebruiken, voor de fibromen zullen wij gebruik maken van de Zapper deze heeft een dikkere naald.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Voor welke type huidaandoening is een elektrocoagulatie behandeling geschikt?

Verschillende soorten huidaandoeningen kunnen succesvol worden aangepakt met behulp van elektrocoagulatie behandeling. Hieronder benoemen we een aantal aandoeningen waarbij elektrocoagulatie al succesvol wordt toegepast.

  • couperose
  • spider naevus, ook wel spinnenkop of spinvormig adertje genoemd
  • fibromen, ook wel steelwratjes genoemd
  • kleine verhevenheden op de huid, zoals ouderdomsvlekken, bultjes en wratjes
[/et_pb_text][/et_pb_column]

Elektrocoagulatie bij Couperose of spider naevus

Behandeling

Tijdens de behandeling gaan wij met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd en eventueel verdoofd.

Resultaat en bijwerkingen

Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Nazorg

Bij alle behandelingen van couperose en spider naevus geldt dat onderhoud nodig is. Wij kunnen niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. U kunt zelf de kans hierop wel verkleinen. Vermijd overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen (vrieskou, saunabezoek) en wees matig met alcoholgebruik en roken. Tevens dient u twee keer per dag 5 dagen lang de huid te desinfecteren, herstellen en te beschermen met de geadviseerde producten.

Alternatieve behandelmethodes

Indien u kampt met een zwaardere vorm van couperose zijn rood/blauw lichttherapie of licht- en lasertherapie aan te bevelen. Deze therapieën werken efficiënter op grotere oppervlaktes. Wij kunnen u adviseren, welke behandeling of combinatie van behandelingen voor u het beste werkt.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Elektrocoagulatie bij Fibromen en kleine verhevenheden

Behandeling

Wij raken het steelwratje met de zapper aan waardoor deze wegbrandt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd en eventueel verdoofd.

Resultaat en bijwerkingen

Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge spf-factop_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Geen verwijzing nodig…Voor elektrocoagulatie heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Wordt een Elktrocoagulatie behandeling vergoedt door de zorgverzekeraar?

De vergoeding is afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

[/et_pb_text]