Selecteer een pagina

Camouflagetherapie

Care4you helpt uw littekens of kleurafwijkingen te camoufleren

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeut helpt u om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren.

Camouflagetherapie wordt ingezet om huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder zichtbaar te maken. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten welke watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Uit een ruim assortiment kleuren wordt de juiste kleur of kleurencombinatie gekozen, welke uiteindelijk door de patiënt zelf dagelijks aangebracht kan worden. Het aanbrengen van de camouflageproducten zal tijdens de behandeling aangeleerd worden.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

Welke type kleurafwijkingen van de huid kennen we

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen met camouflageproducten minder zichtbaar gemaakt worden. Meest voorkomende huidaandoeningen waarbij camouflagetherapie met succes wordt toegepast:

  1. Hyperpigmentaties: huidaandoeningen waarbij te veel pigment aanwezig is.
  2. Hypopigmentaties: huidaandoeningen waarbij te weinig pigment aanwezig is.
  3. Vaatafwijkingen: huidaandoeningen waarbij een rode verkleuring zichtbaar is.
[/et_pb_text][/et_pb_column]

Camouflagetherapie bij Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is benaming voor dat er teveel pigment aanwezig is in uw huid. denk hierbij aan littekens, pigmentvlekken of melasma ook wel zwangerschapsmaksker genoemd. met behulp van camouflage therapie kunnen we de hyperpigmentatie zijn deze huidaandoeningen een stuk minder zichtbaar.

Camouflagetherapie bij Hypopigmentatie

Hypopigmentatie is de tegenhanger van hyperpigmentatie wat wil zeggen dat er te weinig pigment aanwezig is in uw huid. Denk hierbij aan littekens of vitiligo. Camouflagetherapie kan u erbij helpen om deze type huidaandoeningen minder zichtbaar te laten zijn.

Camouflagetherapie bij vaatafwijkingen

Een vaatafwijking is een huidaandoening waarbij een rode kleur zichtbaar is. Denk hierbij aan type huidaandoeningen zoals wijnvlekken/naevus flammeus, rosacea, couperose/teleangiëctastieën of spataderen. Om deze rode kleur minder zichtbaar te laten zijn is camouflagetherapie een goed oplossing om meer zelfverzekerder door het leven te gaan.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Ook in het geval van minder opvallende huidkleurverschillen of een onrustige huid, bijvoorbeeld veroorzaakt door acne, kunt u baat hebben bij een goede camouflagecrème.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Met welke camouflagetherapie producten werken wij?

Wij werken met de producten van derma color light en oxygenetix. Dit Zijn producten welke per huidtype worden aangemeten tijdens de behandeling. Deze producten zijn veeg en watervast. De oxygenetix bevat zelfs een bescherming voor de zon met een SPF van 25. Oxygenetix heeft voor de acne huiden een speciaal product ontwikkeld welke salicylzuur afgeeft aan de huid om verstop_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wist u dat…. Deze Camouflage therapie producten worden vergoedt door de zorgverzekeraar.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Care4you geeft u advies en leert u hoe u de camouflagecrème het beste kunt aanbrengen

Uit een breed pallet aan kleuren kiest u samen met ons een kleur of kleurencombinatie die uw normale huidteint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijgt u een crème die u dagelijks zelf kunt aanbrengen. De crème is huidvriendelijk. Met een fixeerpoeder of –spray maakt u de crème watervast en veegvast.

Wij leren u hoe u de crème op natuurlijke wijze kunt aanbrengen, zodat u zich de hele dag beschermd en zeker zult voelen. Ook krijgt u advies over de manier waarop u de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Wat zijn de kosten van een camouflagetherapie behandeling?

Een camouflagetherpaie behandeling is al te boeken vanaf  €59,50

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Wordt een camouflagetherapie vergoedt door mijn zorgverzekering?

Voor camouflagetherapie heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. De Vergoeding is afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

[/et_pb_text]