Last van Acne in je gezicht op je rug of elders?

Care4you voor een deskundig advies tegen acne!

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Acne behandeling

Care4you uw huidspecialist voor een deskundig advies tegen acne

Acne is huidaandoening welke steeds vaker voorkomt. Verschillende soorten kunnen als cosmetisch storend en pijnlijk worden ervaren. Wij behandelen alle vormen van acne en acne littekens. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geven wij adviezen ten aanzien van zelfzorg voeding en het adequaat toepassen van een acne behandeling. Een actieve bijdrage van de patiënt is een voorwaarde voor succes. Een positief resultaat van de behandeling leidt er doorgaans toe dat de patiënt zich zekerder voelt.

Acne behandeling rug, gezicht of elders

De meest voorkomende plaatsen waar Acne voorkomt is in het gelaat, borst en/of op de rug. Voor een van deze locaties zullen verschillende behandelplannen worden opgezet in samenspraak met de patiënt. Tijdens de Anamnese zullen verschillende vragen worden gesteld om er zo achter te komen welke beïnvloedbare factoren de acne kunnen verergeren. Denk bijvoorbeeld aan verkeerde voeding en het gebruik van ongeschikte cosmetica producten.

Acne behandeling door een (schoonheidsspecialist) of huidtherapeut?

Een huidtherapeut heeft een 4jarige HBO opleiding afgerond en is geschoold om verschillende soorten acne te kunnen en mogen behandelen. Tevens staan huidtherapeuten geregistreerd in het kwaliteitsregister om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en kennis en kunde op een hoog niveau te houden.

Wat kan de huidtherapeut bij acne/puistjes voor u betekenen?

Tijdens de intake zal er een anamnese, palpatie en inspectie van de huid plaatsvinden. Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Een acne behandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

 • Manuele reiniging van de huid: het verwijderen en ledigen/aanprikken van mee-eters en puistjes. Eventueel met toepassing van reinigend masker;
 • Dieptereiniging van de huid door middel van een peeling; (scrubben),,
 • Fruitzuurpeeling: (alphahydroxyzuren) verwijderen op milde wijze dode huidcellen op het huidoppervlak en zorgen voor een nieuwe gezonde huid.
 • Chemische peeling: (Jessner, TCA, Salicylzuur)  hiervan is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en de talg zal normaler kunnen afvloeien. Bovendien wordt door het verwijderen van de dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd;
 • Microdermabrasie (Diamond Touch): Terwijl de huid wordt gepolijst zal er tegelijkertijd een serum de huid in worden gesluisd waardoor de bacterieflora, hydratatie en pigmentplekjes worden verbeterd.
 • Adviezen en zelfmanagment bij o.a. voeding, huidverzorging en productgebruik.
 • Micro Needling (Dermicapen); stimuleerd celvernieuwing en verminderd littekens.
 • Ledmasker: de verschillende kleuren hebben hun eigen werking. Het blauwe licht is gunstig voor acne omdat het de bacterie welke een rol speelt effectief aanpakt.
 • Medische camouflagetherapie bij bijvoorbeeld storende littekens,vlekken of hyperpigmentaties. Care 4 you heeft speciale make-up voor acne welke wordt vergoedt door de verzekering.

Hoewel de behandelingsmogelijkheden voor acne de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Zoals eerder gezegd bestaat een standaard enkelvoudige behandeling voor acne niet. Een combinatie van technieken, met of zonder ondersteunende medicatie, zullen bepalen of de acne verbetert. Het is vaak een langdurig behandeltraject. Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de acne “rustig” wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

TIP! Wat kunt u zelf preventief doen tegen acne?

 • Voorkom krabben of zelf uitknijpen van puistjes
 • Vermijd stevig schoonmaken van de huid
 • Reinig de huid met lauw water
 • Vermijd het gebruik van sterk ontvettende huidverzorgingsproducten (zoals producten op basis van alcohol)
 • Verkeerde voeding: zoals teveel onverzadigde vetten, snelle koolhydraten(suikers) of teveel zuivel
 • Het eten van zink geeft een positief effect op acne omdat het helpt om ontstekingsreacties tegen te gaan
 • Regelmatig kussensloop verschonen

Onze voor en na ervaringen bij Acnetherapie!

Wij hebben veel ervaringen met verschillende vormen van acne. De patiënten zijn erg blij met het behaalde resultaat omdat de huid grote verbeteringen laat zien. Wij blijven de patiënten na de behandeling adviseren om zo het behaalde resultaat te behouden. De patiënten krijgen weer meer zelfvertrouwen en durven weer zonder make-up de straat op!

Wat zijn de kosten van een acne behandeling?

Dat verschilt per behandeling, wij hanteren een start tarief van €69,50. 

Wordt de acne behandeling vergoedt door mijn zorgverzekering in 2021?

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt. Acnetherapie zit in de aanvullende verzekering en valt niet onder het eigen risico. Huidtherapie is vrij toegankelijk  maar in de praktijk komt het wel eens voor dat de zorgverzekeraar een verwijzing van een huisarts of dermatoloog wil zien. Wij zijn onder andere met de volgende zorgverzekeraars gecontracteerd:

Afspraak maken? Gratis intake met onze huidtherapeut

Heeft u last van puistjes, acne littekens of overige acne problemen en wilt u weten hoe ik u daarbij als huidtherapeut kan helpen? Vul vrijblijvend het contactformulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wilt u liever telefonisch in contact met mij komen dan is dat uiteraard ook mogelijk! Bel hiervoor het nummer 053 – 4367081 | 06 20 13 56 96
Debby Lorkeers

Huidtherapeut, Care4you

Pin It on Pinterest

Share This