Selecteer een pagina

Fruitzuurpeeling | Chemische Peelingen

Een peeling van de huid is een techniek, die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne, pigmentvlekken, rosacea en onregelmatigheden van de huid te verminderen. Bij een peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door een vloeistonus van het steunweefsel verhoogd. Ook verbeterd de elasticiteit van de huid en is de huid beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

Care4you werkt met de volgende chemische peeling producten!

Wij hebben verschillende soorten peelingen in onze praktijk. Glycol, Mandelico, Pompoen,  Jessner, TCA, Salicylzuur, en Skin brite peel. Iedere peeling heeft zijn eigen werking. Door peelingen met elkaar te combineren worden ze versterkt en zal er een beter resultaat behaald worden. Wij zullen u voor thuis een advies geven om één van de peelingen te gebruiken als ondersteuning van de behandeling.

De Illuminating Skin Peel 10% is een intensieve peeling voor celvernieuwing en prachtig voor thuisgebruik. Onderzoek wijst uit dat salicylzuur erg geschikt is voor de huid met acne en het zelfs kan verminderen. Salicylzuur is familie van de aspirine; voorzichtigheid is dus geboden als er een allergie is voor aspirine. Salicylzuur zit in de Illuminating Skin Peel 10% verwerkt. De Illuminating Skin Peel 5% bevat geen salicylzuur.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Wat is het effect/resultaat van een fruitzuurpeeling?

Een peeling van de huid is een techniek, die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne en onregelmatigheden van de huid te verminderen. Bij een peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door een vloeistop_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Onze voor en na ervaringen bij fruitzuurpeelingen!

Wij zien in de praktijk dat deze behandeling vaak wordt ingezet. Ook omdat het goed te combineren is met microdermabrasie en microneedling. Er kan doelgericht gewerkt worden door verchillende peelingen te combineren. De patiënten zien na een aantal behandelingen een verbeterende structuur en de huid ziet er frisser uit!

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Om een optimaal resultaat te kunnen behalen moet u al snel denken aan een kuur van minimaal 6 behandelingen.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Wat kunnen de bijwerkingen zijn van een chemische peeling?

De huid kan er rood uitzien na de behandeling, tevens kunnen er kleine schaafwondjes ontstaan. De huid kan een paar dagen na de behandeling gaan schilferen. De huid kan na de behandeling trekkerig aanvoelen.  Deze reacties trekken meestal binnen enkele dagen weer weg en laten geen littekens achter. Wanneer de huid bloot wordt gesteld aan zon en / of zonnebank voor, tijdens en na de behandeling kunnen er pigmentverschuivingen optreden.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Fruitzuurpeelingen vs Microdermabrasie

Peelingen en microdermabrasie is goed te combineren in 1 behandeling. Door deze combinatie kun je intensiever werken. De huid zal eerst behandeld worden met microdermabrasie, daarna zal er een op de huid afgestemd fruitzuur/chemische peelingen gekozen worden om deze vervolgens aan te brengen op de huid. Tijdens dit proces wordt de huid goed in de gaten gehouden.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Wist u dat… de gemiddelde kosten van een fruitzuurbehandeling maar € 59,50 bedragen

[/et_pb_text][/et_pb_column]

Wordt een chemische peeling vergoedt door mijn zorgverzekeraar?

In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Dit kunt u vinden onder het kopje Acnetherapie of Camouflage therapie.

[/et_pb_text]